Ajuntament de Barcelona. Subvenció del 50% de l’IBI

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa les subvencions del 50% del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a persones amb pocs ingressos que siguin propietàries o llogateres d’un habitatge, en el cas que se’ls repercuteixi la quota en els rebuts del lloguer. Es preveu que unes 20.000 famílies es puguin beneficiar d’aquesta mesura, bàsicament unitats familiars amb un o més perceptors de pensions no contributives, subsidis d’atur, Renda Activa d’Inserció, Pirmi o que hagin esgotat totes les prestacions.

L’ajut pot sol·licitar-se fins al proper 4 de novembre a través de la pàgina web www.barcelona.cat/ajutsIBI o bé presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC’s) demanant cita prèvia (trucant al 010 o al telèfon del civisme 900 226 226). A més d’omplir la sol·licitud, calaportar tota la documentació corresponent.

Els llogaters d’un habitatge del Patronat Municipal de l’Habitatge poden presentar un certificat acreditatiu del contracte de lloguer i de la repercussió de l’IBI, amb indicació dels imports satisfets per aquest concepte. Per tal de facilitar l’obtenció d’aquest certificat, el llogater pot accedir a l’àrea d’usuaris del nostre web www.pmhb.cat , per descarregar aquest document directament. Si ho prefereix, també pot recollir el certificat a l’ Oficina d’Atenció al Clien del Patronat (Cr. Dr. Aiguader, 36).

La subvenció és del 50% i fins a un màxim de 175 €. Per obtenir l’ajut s’han de complir els requisits d’ingressos que es mostren a la taula següent:

MEMBRES UNITAT FAMILIAR INGRESSOS BRUTS (€/any) unitat familiar
1 Fins a 9.561,31
2 Fins a 11.951,63 €
3 Fins a 14.939,54 €
4 Fins a 18.674,42 €
5 o més Fins a 23.343,03 €
Un dels membres de la família té un grau de discapacitat superior al 33% S’aplica el tram immediatament superior al que està previst en aquesta taula

Un cop finalitzat el termini per presentar la sol·licitud es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i a la pàgina web de l’Ajuntament el llistat de persones amb l’ajut atorgat o les esmenes que s’hagin de realitzar.

Podeu obtenir més informació a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà més propera i a través de la pàgina web www.barcelona.cat/ajutsIBI , on trobareu resposta a tots els dubtes que es puguin tenir.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.